Topkarateka Sayra Aarts geeft gastles bij Kime

Sayra Aarts is afgelopen week teruggekeerd naar haar voormalig “nest”: sportinstituut Kime. De 23- jarige karateka beleefde onder leiding van haar leraar en coach Dino Daussy sr. haar grootste successen.  Meervoudig Nederlands kampioene, Europees stijlkampioene en podiumwinnares op de Europese kampioenschappen karate zijn enkele voorbeelden van haar topsportcarriere. Zij was het boegbeeld van de Karate-do Bond Nederland voor het dameskarate in de jaren  2000  tot en met 2010.

Foto sportinsituut Kime gastles 26 november 2013.

Tijdens de gastles, die alleen werd gegeven voor de karateka’s met bruine band en dangraadhouders, liet Sayra  als een echte professioneel zien nog niets van haar capaciteiten te hebben verloren. In tegendeel, zo constateerde Dino Daussy sr. De aanwezige karateka’s ervoeren met bewondering haar lenigheid, snelheid en vooral haar technische vaardigheden. Met heldere en duidelijke aanwijzingen doceerde zij haar lesstof.

Sayra woont nu in Gouda en heeft haar eigen sportschool. Ze is ook docent agressieregulatie en docent weerbaarheid.  De karateka’s van sportinstituut Kimé hebben genoten van een interessante en leuke les. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk hapje en drankje. Voor de afwezige karateka’s was het een gemiste kans.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.